"Minkälainen markkinointipeli sopisi yritykselleni?"
Yksi tärkeä tekijä on se, mitä pelillä halutaan saavuttaa; lisää tunnettavuutta, uusia asiakasryhmiä, tai vaikka erottuva alusta jossa esitellään oma työyhteisö. Peli on mahdollista suunnitella ja toteuttaa myös yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa.
Me huolehdimme siitä, että peli sisältää siihen kuuluvat tärkeät elementit: Vaivaton ja miellyttävä käyttöliittymä, uudelleenpelattavuus sekä yhteensopiva markkinointisisältö.

Aloitetaan pohtimalla,
mikä on se yrityksesi voimavara
jota haluatte pelinne kautta korostaa:
VISUAALISUUS, ESTETIIKKA

Visuaalisen taiteen alasta riippumatta peliä on helppo hyödyntää tuotteittesi esille tuomisessa:
Esimerkiksi eri tyyliset palapelit ja "etsi eroavaisuudet" ovat pelejä joissa pelaajan tulee erityisesti kiinnittää huomiota pelissä esille tuotuun visuaaliseen sisältöön. 
​​​​​​​
MUSIIKKI
Jos tuotatte musiikkia, peliksi sopii erityisen hyvin peli jossa hyödynnetään sen rytmiä. Musiikkisi soidessa taustalla pelaajan tulee toimia pelissä samaan tahtiin, esimerkiksi koskettaa esineitä tai väistellä esteitä. Tällöin pelaajan täytyy kiinnittää erityistä huomiota musiikkiisi.
EKOLOGISUUS, VIHREÄT ARVOT
On tärkeää että yrityksesi arvot ovat pelissä selkeästi nähtävissä. Tähän sopisi esimerkkinä vaikka erilaiset rakennus ja maanviljelypelit. 
MIELEN JA KEHON HARMONIA, SEESTEISYYS
Jooga, konmari ja erilaiset henkisen hyvinvoinnin palvelut ovat lisääntyneet vauhdilla viime vuosina ja hyvä niin, onhan elämä älylaitteiden ja somen myötä hektisempää kuin ennen. Tällaiseen markkinointiin sopii esimerkiksi värityskirja- ja rytmipelit, joiden taustalla soi lempeä, rauhoittava musiikki. Tyyli ja värit pidetään harmoniassa pelin tunnelman kanssa.
TERVEYS JA HYVINVOINTI
Kun mieli voi hyvin, usein myös keho voi paremmin. Terveyttä edistäviä pelejä ovat esimerkiksi muistipelit, palapelit ja erilaiset ongelmanratkaisua ja päättelykykyä vaativat pelit. Nämä ovat yleensä tuttuja kaikille, ja näin ollen ne sopivat loistavasti myös ikäihmisille.
KOULUTUS, SIVISTYS
Opetuspeleissä yhdistyy huvi ja hyöty: niitä on esimerkiksi tietovisat ja karttapalapelit. Opetuspeleissä voidaan käyttää yhdistettynä useampaa erilaista rakennetta sisällöstä riippuen.
Tässä oli lueteltuna vain muutama esimerkki, vaihtoehtoja on oikeastaan rajaton määrä. Jokaisella yrityksellä on oma imago, arvot ja voimavarat, joista koostuu yrityksen "sielu". Tämä takaa sen, että yrityksesi pelistä tulee ainutlaatuinen, ja toista samanlaista ei löydy.
"Kuinka voin hyödyntää markkinointia yrityksen pelissä?"
Markkinointia hyödynnetään eri keinoin pelin tyylilajista, ja sen tunnelmasta riippuen. Joihinkin peleihin sopii hillitty, vaivihkainen ja joihinkin taas räväkkä, jopa aggressiivinen mainonta.
Tässä on lueteltuna muutamia tapoja, joilla peliin voidaan upottaa markkinointia:

- Peliin piilotetaan alekoodi, jonka mahdollisuus ilmestyä pelatessa on esimerkiksi 0.5%. Prosenttilukua hiotaan sekä pelaajan että yrityksen kannalta järkeväksi muun muassa asiakaskunnan koon mukaan.
- Peliin upotetaan suoraan kuvamainoksia, jotka klikatessa avaavat tuotesivun uuteen ikkunaan.

- Lista parhaista tuloksista, joka nollataan viikottain / kuukausittain, jolloin listan paras pelaaja saa jonkin luvatun tuotepalkinnon.
- Tulosten lähetys ilman tuloslistaa jolloin pelaajille jää mysteeriksi se, ovatko he kärjessä vai eivät. Tämä sopii harvemmin, sillä näkyvä lista parhaista pelaajista on yksi tekijä joka saa pelaajan palaamaan pelin luo parantamaan omaa tulostaan.
- Peliin sijoitetaan linkkejä muiden yritysten tai yhteistyökumppaneiden sivuille. Tämä toimii silloin kun pelillä haetaan näkyvyyttä ja verkostoitumista.
"Entä GPRD?"
Ei huolta! Kun pelaaja joutuu lähettämään tuloksensa lomakkeella, pidämme huolen että esillä on selkeä tiivistetty GDPR-selvitys. Lisäksi selvityksen yhteyteen liitetään ohjaus yrityksenne oman rekisteriselosteen luo josta pelaaja löytää halutessaan lisätietoja.
Näillä ohjeilla pääsette alkuun oman pelisuunitelmanne kanssa, lisäksi autamme mielellämme sähköpostitse, maksutta! Yhteystiedot -sivun kautta pystytte lähettämään alustavan pelisuunnitelmanne meille helposti valmiilla lomakkeella, ja me puolestamme otamme yhteyttä teihin.
Frogonfly Studiosin omat arvot:
Tavoitteenamme on luoda pelejä, jotka toimivat käyntikortteina yrityksille. Luonnollisesti tekemämme pelit toimivat käyntikortteina myös meille, joten tavoitteenamme on tehdä niistä taivaallisen täydellisiä.
Vaikka joihinkin peleihin sopiikin aggressiivinen mainonta sekä huumorin kautta "ärsyttävä" teema, emme voi aina toteuttaa kaikkia asiakkaan toiveita markkinoinnin suhteen. Esimerkiksi 90-luvulta tuttuja kirkkaan punaisia pop-up mainoksia emme tule peleihin tekemään, sillä vastaava mainonta vahingoittaa sekä meidän että asiakkaan imagoa.
Palaa alkuun